Kvensk plateslipp i Nord-Troms


Intet mindre enn to kvenske CD-innspillinger er blitt gjort i Nord-Troms denne høsten. Barn og unge har spilt inn plata «Toivo» og Kvensk Sanggruppe har spilt inn «Muisto». Den 22. desember var det platefest på Storslett.

Av Pål Eriksen

Barn og unge i Nord-Troms var i oktober samlet til en to-dagers workshop med CD-innspilling på Sappen leirskole. Inspirert av mengden unge deltakere under Paaskiviikko 2012, ønsket Halti Kvenkultursenter å gjøre en workshop med «to sangbidrag fra hver kommune, fortrinnsvis sanger som har blitt fremført under Paaskiviikko».

Musikerne Erling Fredriksson og Jan Johansson fra Tornedalsgruppa Jord var med som bidragsytere under innspillingsperioden.

Den 22. desember var det duket for platefest i foajeen på Halti-bygget, Storslett. Her var det minikonsert med Toivo og Muisto, juleverksted, salg av CD-plater og servering av julekaker, gløgg, kaffe m.m.

Her er en smakebit fra barnas CD med sangen «Hevonen oon hest»: