Nybegynnerkurs og skrivetrening i kvensk


Storfjord Språksenter melder på sine hjemmesider at de denne høsten blant annet vil arrangere nybegynnerkurs i finsk og kvensk, eksamenstrening for ungdomsskoleelever som tar finsk samt skrivetrening i finsk og kvensk for voksne.

 

Av Pål Vegard Eriksen

 

18. september kl. 17.00-19.00 og hver tirsdag fram til og med 27. november arrangeres nybegynnerkurs i finsk og kvensk på Språksenteret. Silja Skjelnes-Mattila er kursleder.

På torsdager mellom kl. 14.30-15.30 vil det være eksamenstrening for finskelever på ungdomstrinnet. Dette arrangeres i samarbeid med finsklærer på Skibotn skole. Det blir intensiv skrivetrening og arbeide med tekster og tekstforståelse.

I uke 38 og hver tredje torsdag kl.18.00-20.00 på Språksenteret vil det arrangeres skrivetrening i finsk og kvensk for de som har tatt nybegynnerkurs. Enkel grammatikkgjennomføring, jobb med- og bearbeiding av små lesetekster. Skjelnes-Mattila vil stå lede også denne.

For ytterligere informasjon sjekk ut www.spraaksenter.no eller kontakt Silja Skjelnes-Mattila på e-post silja.mattila@storfjord.kommune.no eller telefon +47 40 02 88 28.