Storfangst for Paaskiviikko


Den kvenske festivalen Paaskiviikko presenterer sin første booking før årets arrangement: bandet Kuunkuiskaajat vant den finske Eurovision Song Contest i 2010, med intet mindre enn 42% av stemmene, nå gjester de Nord-Troms!

Susan Aho og Johanna Virtanen (Duoen som startet Kuunkuiskaajat) er klassisk- og folkemusikkskolerte musikere, og er som også med i det finske folkebandet Värttinä, som har opptrådt i Norge og 39 andre land før. Musikken til Kuunkuiskaajat er inspirert av finske runesanger og sigøynermusikk.

«Vi er strålende fornøyd og stolte over å kunne presentere Kuunkuiskaajat på årets festival», skriver Halti Kvenkultursenter.

Kuunkuiskaajat stiller med fullt band til åpningen av Paaskiviikko i Lyngen søndag 3. juni,og spiller også på Storfjords baaskidag mandag 4. juni.

Les mer om Kuunkuiskaajat på deres egen hjemmeside.

Fra Melodi Grand Prix: