Mikael Niemi gjester Qvän Østlandet

Foto: Dan Norrå/Conatum

Mikael Niemi kommer til Qvän Østlandets møte 21. april på Litteraturhuset i Oslo. Møtet har fått tittelen Forfatteren Mikael Niemi – om Nordkalottliv og vil foregå på Litteraturhuset, Oslo, 21. april kl. 15.00 (billettsalg i døren).

Qvän Østlandet har i lengre tid jobbet for å få Mikael Niemi til lokallagets arrangement, og det er forfatterens flerkulturelle bakgrunn med fokus på den finske minoriteten og meänkieli som ønskes belyst.

Mikael Niemis store gjennombrudd som forfatter fikk han med romanen Populærmusikk fra Vittula som utkom i 2000. I denne delvis selvbiografiske oppvekstromanen skriver han om livet i 1960- og 1970-åras Pajala. Denne boka er oversatt til mer enn 30 språk. Også i Mannen som dog som en lax utgitt i 2006 er Pajala sentral. Han har i tillegg skrevet en rekke andre bøker og er en allsidig kulturarbeider.

  • Les mer om Mikael Niemi her.

I tillegg bidrar Kaksi Laksoo bestående av Cille Dahl og Jan Daleng med sang på kvensk.