Ruijan Kaiku som nettavis


Den trespråklige avisa Ruijan Kaiku har i mange år kommet ut kun som papirutgave. Man har hatt et ønske om å gi den ut som ukentlig avis, men ressursene har ikke strukket til. Nå har avisa imidlertid funnet veien til internett, selv om tyngden fremdeles vil ligge i papirutgaven.

Ruijan Kaiku betyr «Ekko fra nord» og er en trespråklig avis med nyheter både på kvensk, finsk og norsk. Nå vil det også komme ut nyheter på nettsiden, ruijan-kaiku.no.

Redaktør og journalist i avisa, Liisa Koivulehto, sier til kvener.no at man satser på å legge inn et par saker i løpet av uka. – Det er ikke kommet noen nye stillinger, men IT-ansvarlig hos Altaposten, Alfred Knutsen, tar seg av den tekniske biten.

– For min del er dette helt nytt, nye daglige rutiner må på plass, men det var absolutt på tide at Ruijan Kaiku fikk en nettside opp på beina, sier Koivulehto.

– Tyngden vil fremdeles være i papirutgaven. Sakene på nettet blir atskillig færre og kortere. Papirutgaven vil komme ut hver femte uke nå på vårparten.

Jeg er helt nybegynner i det tekniske, men jeg lærer vel det også, avslutter redaktøren.

Følg Ruijan Kaiku på facebook – her.

Den tekniske løsningen på ruijan-kaiku.no er laget av firmaet K2 i Alta.