Kurs i digital historiefortelling

Inger Birkelund har startet sin egen bedrift, Ihana! AS. Nå skal hun i samarbeid med Halti Kvenkultursenter tilby kurs i digital historiefortelling med mål om å finne, foredle og kommunisere deltakernes kvenske historie. Dette kan de som ønsker være med på helt gratis – fristen for påmelding er 1. November.

Digital historiefortelling vil si å lage et digitalt bildespill i videoformat ved hjelp av stilbilder, video, musikk og fortellerstemme. Du velger selv hvilken historie du ønsker å fortelle. Det kan være en personlig fortelling, eller om et tema. Det viktigste for kursarrangørene er å få frem mange ulike stemmer og vinklinger rundt og om det kvenske.

«Jo flere tråder og nyanser vi har, jo bedre teppe kan vi veve i vår felles historiefortelling», skriver Halti Kvenkultursenter på sin hjemmeside.

Kursholder Birkelund er utdannet lærer med IKT-fordypning og har tatt digital og muntlig historiefortelling ved Universitetet i Tromsø. Kurset starter opp med kveldsøkt 14. november (kl. 19-22) med forbehold om nok påmeldte, noe som også betyr at det er bindende påmelding. Det blir dagskurs 19. og 26. november (kl.10-16) og siste kurskveld med fremvisning blir 29. november (kl. 19-22).

Du må kunne bruke et digitalt kamera, overføre bilder til PC og enkel bildebehandling. Du behøver dermed eget digitalt kamera og bærbar PC – det er ingen krav om spesielle programvarer. Kurset er gratis mot at Halti Kvenkultursenter IKS får disponere bildespill som blir laget.

  • PÅMELDING: Innen 1. november til kvenkultursenter@halti.no eller på telefon 91104059. Les mer på Halti Kvenkultursenters hjemmeside.

Under er en digital historiefortelling kalt «Mie olen ämmi» («Jeg er bestemor») som Inger Birkelund selv har laget.