Kvenidolvinner fra Kåfjord

Under årets Kvenidol under Paaskiviikko gikk Maria Seppälä fra Kåfjord til topps med sin egenkomponerte låt Lähde pois.

Kvenidolvinneren Maria Seppälä (16) fra Nordmannvik i Kåfjord kommune var suveren vinner blant de 10 deltakerne under den årlige konkurransen som arrangeres av Paaskiviikko.

Hun hadde selv skrevet vinnersangen Lähde pois. Den omhandler ei jente som reiser fra Finland grunnet krig. Jenta kommer til Norge og forelsker seg i en kven-gutt. Hun må velge om hun vil bli fornorsket, eller være kven. Hun velger det siste alternativet, forteller den unge artisten i et videointervju med finsk.no

Verdenspremieren på låta ble gjort noen dager før på kvendagen i Kåfjord (baaskidagen), der hun også fremførte sangen Kyyneleet. På spørsmål fra finsk.no om hva Seppälä tenker om musikken sin i årene fremover, understreker hun at det viktigste ikke er penger, men å få vist fram musikken og få ut budskap gjennom den.