Kvenforbundet krever navneendring på Sørkjosen Lufthavn

Norske Kveners Forbund krever nå hos Avinor at flyplassen i Sørkjosen bytter navn til noe mer kvenrelatert og har lagt inn et navneforslag. Begrunnelsen fra Kvenforbundet er at flyplassen ligger i et sentralt område historisk sett blant kvener og kvensk befolkning. OPPTATERT!

Av Pål Vegard Eriksen

Kvenforbundet har kontaktet Avinor AS med tanke på navneendring på flyplassen i Sørkjosen, som forbundet mener ligger midt i et kvenområde. – Dette ville være stort for den kvenske bosetningen i Nordreisa kommune og omegn, heter det i en kommentar fra forbundsstyret.

Navneforslaget fra forbundet er Kveenin National Airport fremfor dagens Sørkjosen Lufthavn, som man fra forbundsstyrets side mener er kjedelig og assosieres med et lite sted, fremfor den viktige kulturelle satsingen kommunen har hatt de siste årene vedrørende det kvenske. NKF krever også at kvenene får rabatt på innlandsreiser mellom kvenske destinasjoner, og ønsker å utarbeide en kvensk destinasjonsoversikt for Avinor og flyselskapene.

Vi kommer tilbake med oppdateringer

APRILSPØK!!