«Ja takk, begge deler. Musikk og nasjonale minoriteter»

På utstillinga «Ja takk, begge deler. Musikk og nasjonale minoriteter» som åpnes på Tromsø Museum fredag 14. januar kl. 14.00 kan man få en smakebit av jødisk rap, skogfinsks blues og kvensk pop, side om side med urgamle ritualer og tradisjonsrike musikkstiler. I utstillinga blir du kjent med den musikalske tradisjonen til fem nasjonalminoriteter i Norge, og får eksempler på hvordan den lever videre i dagens samfunn.

Utstillinga er laga av Ringve Museum i Trondheim og har blant annet som formål å vise et mangfold av kulturuttrykk som fremdeles står sterkt i dag, til tross for tidligere undertrykking og diskriminering. Åpningen er det Stig Nodland, leder i Tromsø Kven-forening som står for. Kristin Mellem (bilde) vil komme med musikalske innslag. Enkel servering.

Utstillinga står på Tromsø Museum til og med 25.april.

Velkommen!