Qvän Østlandet – åpent møte om kvenske stedsnavn 7. november i Oslo

Qvän Østlandet arrangerer åpent møte med hovedtema «Kvenske stedsnavn og stedsnavnloven (Lov om stadnamn). Om kvenske stedsnavn, betydning og offentlig bruk. Hvordan engasjere folk i dag? Foredragsholder er Irene Andreassen, leder i Kvensk språkråd og leder av Kvensk stedsnavntjeneste.

Kvensk stedsnavntjeneste gir tilrådinger om skrivemåten av kvenske stedsnavn i offentlig bruk i Troms og Finnmark. Irene Andreassen har dr.grad i kvensk språk og underviser også i kvensk ved Universitetet i Tromsø. Foredraget er på norsk, men det er anledning til å stille spørsmål på kvensk eller finsk.

Øvrig program er :

  • Salg av kvensk mat(voksne kr. 150.-/ studenter og pensjonister 75. -/ barn 50.-) Drikke.
  • Sosialt samvær med sang og musikk.
  • Utlodning.

Dato : Lørdag 7. november 2009
Tid :
Kl. 15.00
Sted :
Sangerhallen, Majorstua T-banestasjon. På enden av nedgående plattform, i rød mursteinsbygning. Se etter skilt merket Kvenmøte. (T-banene vestover stopper på Majorstua, det gjør også trikkene. Mange parkeringsplasser sydvest ved Vigelandsparken.)

Velkommen! Både medlemmer og ikke-medlemmer, kvener og andre interesserte!